Gyertek, gyerekek – ezt jól kifőztük! – a lokal.hu cikke

A kerületben egyre népszerűbb Majecsko-finomságokat a mosolyáról és kedvességéről is híres Maja készíti a gyerekeknek és szüleiknek. A lengyel édesanyától és olasz apától hozott kulináris kultúra és temperamentum jól harmonizál a családjával Budafokon élő Maja derűs, energikus és lelkes személyében.

– Háromgyerekes anyukaként otthon is motiválva vagyok, hogy jó dolgokat készítsünk együtt a lányommal és a fiaimmal. Ezt szívesen megteszem mások gyerekeivel is. Sokszor sütöttünk már együtt mézeskalácsot, zabkekszet, Katicát, és a gyerekek nagyon élvezték. Játszva tanulnak és jól érezzük magunkat a közös munka közben, sokat nevetünk, és a végén jóízűen megeszik, amit ők készítettek – mesélte Maja, aki a tanév vége előtt azt is kitalálta, hogy minden Majecskóban sütiző gyerek örökbe fogadhasson egy palántát, amelyet ott gondoznak.

Maja megmutatta, hogy ezt a paradicsompalántát már ki kell ültetni
Majecsko-palántafal a Gádorban
Maja, Mili és Eszti gondozzák a kis növényeket
 – Fontos, hogy a kicsik környezettudatosan nőjenek fel, lássák, hogyan születik az élet, hogyan lesz a magból palánta, és hogyan fejlődik ki a növény, ha törődnek vele. Vigyáznunk kell a természetre, és a természetes alapanyagokat kell előnyben részesíteni. Nálunk ezért van papírból a szívószál, és a Majecsko-sütiket is papírzacskóba csomagoljuk. Helyben fogyasztásra szép bögréink és kézműves fémkanalaink vannak – mondta.

Maja a nyári szünetre két főzőtáborral készül a gyerekeknek, az első mindjárt a vakáció elején kezdődik, június 18–22-ig, a második pedig június 25-től 29-éig tart. Bár a Gádor utcai Majecsko iskolakezdésig zárva tart, nem kell aggódnia, akinek erre az időszakra esik bármilyen bulija, mert Majától egész nyáron lehet kérni a finomságait.

Ez egy demó áruház tesztelési célokból — a rendelések nem kerülnek teljesítésre. Elrejtés